10 APRIL 2015

Sinds enkele weken hebben mijn leveranciers hun collectie uitgebreid met een serie mooie lijsten. Uiteraard heb ik deze lijsten in ons assortiment opgenomen.
Door de jaren heen zijn er steeds weer nieuwe trends te bespeuren en spelen de leveranciers in op de wensen van de afnemers. Ook is het opvallend dat kunstbezitters hun nog niet ingelijst kunstwerk alsnog laten inlijsten. Waarschijnlijk zijn ze tot de ontdekking gekomen dat dit toch van toegevoegde waarde is.

Een kunstwerk, afgewerkt met een mooie lijst, maakt immers het plaatje compleet.

Ook het museumglas heeft zijn toegevoegde waarde bewezen. 95% van het glas dat wij gebruiken, is tegenwoordig UV-werend museumglas. De aantrekkelijke prijs t.o.v. enkele jaren geleden is hier ook debet aan.
Museumglas is een helder wit glas met een speciale coating welke spiegeling verwijdert en bescherming biedt tegen UV-straling en heeft slechts 1% reflectie. Dankzij deze coating behoudt het schilderij of afbeelding een natuurlijke kleurweergave, helderheid en scherpte. Het ontspiegelde glas bevat tevens een ingebakken, krasvrije en slijtvaste coating en zorgt voor een optimale duurzaamheid.

 

 

 
 

VAN DE MORTEL LIJSTENMAKERIJ    |    Tuinderstraat 2, 6004 LC Weert    |    +31 (0) 495 546346    |    +31 (0) 6 4175 6528